- 1 zupa OYAKATA Pork Ramen
- 200 g mielonego mięsa wieprzowego
- Por
- Czosnek- 1 ząbek
- 1 papryczka chili
- Imbir
- 1 łyżka miso
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ łyżki oleju sezamowego
- ½ łyżki sosu chili (opcjonalnie)
- 1 łyżka sake
- 1 łyżka mirin
- Olej sezamowy
- Kiełki soi
Pokrój por w paski. Na patelni podsmaż starty imbir, pokrojony czosnek i chili. Dodaj mielone mięso, por i smaż na średnim ogniu. Dodaj sos sojowy, miso, sake, mirin, olej sezamowy i sos chili (wg uznania). Przygotuj zupę OYAKATA Miso Ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do zupy dodaj przygotowane mięso, por oraz kiełki.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!