Podstawą naszej potrawy jest zupa miso, której baza to pasta miso – pasta ze sfermentowanej soi. Dodanie do zupy surowego jajka sprawia, że bulion gęstnieje i jest bardziej treściwy. Całość dopełniają aromatyczne grzyby, przesmażone na maśle oraz świeży szczypiorek, który nada zupie ostrości i charakteru.
1 jajko
0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 zupa OYAKATA MISO
grzyby shitake i szczypiorek do dekoracji
10 MIN.
1. Wbij jajko do miseczki i rozbij za pomocą trzepaczki.
2. Przygotuj zupę OYAKATA MISO zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Dodaj jajko do gotującej się zupy OYAKATA MISO.
4. Rozpuść mąkę ziemniaczaną w 30 ml wody, dodaj do zupy i wymieszaj.
5. Udekoruj usmażonymi na maśle grzybami shitake i szczypiorkiem.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!