PL EN CZ DE EE FR IT LT LV RO RU
MENU
GĘSTA ZUPA RAMEN Z JAJKIEM
Powrót

Podstawą naszej potrawy jest zupa miso, której baza to pasta miso – pasta ze sfermentowanej soi. Dodanie do zupy surowego jajka sprawia, że bulion gęstnieje i jest bardziej treściwy. Całość dopełniają aromatyczne grzyby, przesmażone na maśle oraz świeży szczypiorek, który nada zupie ostrości i charakteru.

SKŁADNIKI:

1 jajko

0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej

1 zupa OYAKATA MISO

grzyby shitake i szczypiorek do dekoracji

CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 MIN.
Sposób PRZYGOTOWANIA:

1. Wbij jajko do miseczki i rozbij za pomocą trzepaczki.

2. Przygotuj zupę OYAKATA MISO zgodnie z przepisem na opakowaniu.

3. Dodaj jajko do gotującej się zupy OYAKATA MISO.

4. Rozpuść mąkę ziemniaczaną w 30 ml wody, dodaj do zupy i wymieszaj.

5. Udekoruj usmażonymi na maśle grzybami shitake i szczypiorkiem.

 

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!

Oceń przepis:
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 4.7 Liczba głosów: 6
Masz pytanie związane z konkursem lub chcesz zgłosić problem? Napisz do nas!
* pole obowiązkowe
Uprzejmie informujemy, że dane osobowe podane w powyższym formularzu będą wykorzystane wyłącznie do udzielenia odpowiedzi przez AJINOMOTO POLAND Sp. z o.o. na niniejszą akcję konkursową.
zamknij
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.