Zupa miso, to tradycyjna potrawa japońska, która jest jedzona przez Japończyków niemal codziennie, nawet na śniadanie! Bazą tej zupy jest „dashi” – bulion z dodatkiem pasty sojowej, czyli właśnie „miso”. Pozostałe składniki zależą od regionu, pory roku i preferencji kucharza. Najczęściej dodaje się do niej tofu i wodorosty wakame. Nasza propozycja to połączenie wieprzowiny, świeżych warzyw, kukurydzy i odrobiny masła.
50 g chudego, mielonego mięsa wieprzowego
3 łyżeczki kukurydzy z puszki
1 łyżeczka masła
100 g warzyw (kapusta, marchew, kiełki)
1 zupa OYAKATA MISO
15 MIN.
1. Mięso usmaż na patelni, przypraw solą, pieprzem, chili.
2. Pokrojone warzywa ugotuj, następnie odcedź.
3. Przygotuj zupę OYAKATA MISO zgodnie z przepisem na opakowaniu.
4. Dodaj do zupy OYAKATA MISO masło, na wierzch podsmażone mięso i warzywa.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!