Zupa ramen stała się ostatnio bardzo popularną potrawą w Polsce. Być może dlatego, że jest zbliżona do dobrze znanego, rozgrzewającego rosołu. Jednak ramen jest o wiele bogatszy w smaku i można do niego dodać najróżniejsze składniki. W naszej wersji wzbogacimy zupę wołowiną i jajkiem ugotowanym koniecznie na miękko – płynne, aksamitne żółtko bardzo dobrze współgra z wyrazistym bulionem. Całość dopełni orientalny sezam i chrupiący szczypiorek.
100 g mięsa z wołowiny
1 ugotowane jajko
1 zupa OYAKATA KURCZAK
prażony sezam, olej sezamowy, drobno posiekany szczypiorek do dekoracji
15 MIN.
1. Pokrój mięso z wołowiny na plasterki, usmaż oraz dopraw solą i pieprzem.
2. Przygotuj zupę OYAKATA KURCZAK zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Na wierzch zupy OYAKATA KURCZAK ułóż mięso oraz jajko. Udekoruj drobno posiekanym szczypiorkiem i olejem sezamowym.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!