Nasza propozycja to wariacja na temat ramenu i pizzy, które tylko pozornie nie mają ze sobą nic wspólnego. Makaron z krewetkami i warzywami to doskonała propozycja na szybki, ale efektowny obiad, który łączy smaki Japonii i formę znaną z włoskich pizzerii. Odpowiednio przygotowany jest chrupiący i niezwykle smaczny. Dodatki i orientalne przyprawy przeniosą nas do Kraju Kwitnącej Wiśni.
100 g kapusty pak choi
80 g krewetek
1 marchewka
grzyby shitake
1 zupa OYAKATA SOY SAUCE
530 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
olej sezamowy
2 jajka
20 MIN.
1. Gotuj makaron z zupy OYAKATA SOY SAUCE w 400 ml wody przez 3 minuty i odcedź.
2. Podsmaż ugotowany makaron na oleju sezamowym bez mieszania. Po 2 minutach zalej makaron roztrzepanymi jajkami i smaż aż do ścięcia. Odłóż makaron na płaskim talerzu.
3. Pokrój kapustę pak choi, grzyby shitake, marchewkę, dodaj krewetki i usmaż na oleju sezamowym.
4. Rozpuść przyprawę z zupy OYAKATA SOY SAUCE w 100 ml gorącej wody i wlej do podsmażonych składników.
5. Rozpuść jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej w 30 ml ciepłej wody i dodaj do składników.
6. Po podsmażeniu wyłóż składniki na przygotowany wcześniej makaron.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!